Arbeidsconflict

Hulp bij arbeidsconflict

Bij slachtofferhulp denkt u in eerste instantie misschien niet direct aan hulp bij een arbeidsconflict.

Toch kan u bij arbeidsrecht en conflicten op het werk zeker ook rekenen op goed advies en steun van slachtofferhulp!

Naast bedrijfsongevallen is juridische bijstand bij vele werk- en arbeidsgerelateerde conflicten, zoals als voorbeeld onenigheid met de werkgever of hulp bij arbeidsziekte, een dankbare taak van slachtofferhulp. Vraag direct een adviesgesprek arbeidsconflict aan.

“Arbeidsconflict professioneel oplossen? We helpen graag!”

Niets is vervelender dan dagelijks geconfronteerd te worden met een situatie op uw werk die onprettig is. Continu onnodig onenigheid met uw meerdere, pesterijen door collega’s of de baas doet u onrecht aan of zich niet aan normale (CAO) regels wil houden. Ook komt het nogal eens voor dat na een bedrijfsongeval de sfeer op de werkvloer omslaat in een conflictsituatie.

Zelf hebt u niet om deze arbeidsconflicten en vervelende omstandigheden gevraagd, maar kunt er in uw eentje vaak moeilijk oplossen door aanvechten. Het is tenslotte uw werk, dus bron van inkomen uit arbeid voor dagelijks bestaan. In degelijke situaties is het doorgaans verstandig professionele hulp in te schakelen om het arbeidsconflict samen op te lossen. Doormodderen op huidige voet is geen optie en werkt voor niemand fijn.

Ook zaken als (dreigend) ontslag of ontslag op staande voet zonder gegronde reden zijn situaties waarbij u slachtoffer bent van een conflictsituatie op het werk. Uw werkgever van mening is dat u arbeidsongeschikt bent terwijl u slechts ziek bent. Of u wordt niet conform afspraak betaald of moet constant onbetaald overwerken. Om maar niet ontslagen te worden…

“Zo zijn er veel gevallen die arbeidsconflicten kunnen veroorzaken”

U kunt door (dreigend) arbeidsconflict financieel behoorlijk in de knoei raken omdat uw rekeningen wel betaald moeten worden. Wanneer u geen inkomsten heeft kunnen rekeningen na verloop uiteraard niet meer betalen. Deze stapelen zich op, worden meer en verhoogd, aanslagen volgen en in het ergste geval betaalt u veel incassokosten. Ook dit soort indirecte kosten, kosten die u lijdt doordat u in conflict bent met uw werkgever kunt u verhalen op uw (voormalig) werkgever. Dit kan uiteraard niet altijd maar er zijn veel mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding.

Een erkend advocaat kent deze mogelijkheden. Het is dan ook absoluut aan te raden om bij arbeidsconflicten een goede advocaat in de arm te nemen. Ook dit brengt vaak weer extra kosten met zich mee. Een vrijblijvend gesprek met een persoonlijke advocaat die uw rechten uitzoekt biedt vaak uitkomst!

Oplossing voor arbeidsconflict
Gelukkig kunt u NU DIRECT (gratis) telefonisch een adviesgesprek aanvragen bij de arbeidsrecht advocaat. Deze specialist weet snel uw rechten en onderzoekt uw kansen op succesvol aanvechten van uw arbeidsconflict. Maak daarom gebruik van dit vrijblijvende en vertrouwelijke adviesgesprek. Vul hiervoor eenvoudig dit aanvraagformulier in en u wordt snel teruggebeld voor direct advies.

 

Comments are closed.