Medische Missers

Medische missers aanvechten

Wanneer u denkt aan medische missers, komt al snel het beeld op van een falende arts of verkeerde behandeling door het ziekenhuis.

Verkeerde diagnose, foute behandeling, onnodige bloedingen, infecties en ontsteking door niet steriel materiaal, fouten in voorgeschreven medicijnen of onnodig te hoge dosering. Alle situaties waarin het leed van de patiënt door gemaakte fouten wordt vergroot.

De verantwoordelijke van deze ernstige medische missers lijkt dan eenvoudig aan te wijzen. In de praktijk ligt het bewijzen van medisch falen, en aanwijzen van de hiervoor verantwoordelijke specialisten, even wat moeilijker… persoonlijke hulp aanvragen

Ziekenhuizen die een behandelend arts de hand boven het hoofd houden, specialisten die zich verschuilen achter het ‘medisch beroepsgeheim’ of opkijken tegen collega’s met grote ervaring, reputatie en dus aanzicht op hun medische vakgebied. Allemaal zaken die het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijken nog ingewikkelder maken.

Het is goed te weten dat u als (ex) patiënt ook nog te maken hebt met eigen verantwoordelijkheid. Het correct opvolgen van behandelingsadviezen en tijdig juist innemen van voorgeschreven medicijnen en opvolgen van periodieke controles. Dit lijkt allemaal eenvoudig op te volgen, maar hierin schuilt het gevaar.

Vaak ongemerkt kunt u zicht ‘schuldig’ maken aan het niet correct opvolgen van medisch advies met medische missers tot gevolg. U voelt zicht na de behandeling van b.v. een verkeersongeval al snel weer beter en pakt te gauw uw oude levensstijl weer op.

Overbelasting met een terugval in behandeling herstel tot gevolg. Dergelijke medische achteruitgang is uw eigen verantwoordelijkheid, en valt dan ook niet zonder meer als medische falen te verhalen.

“Wij gunnen medisch slachtoffer zorg en geld waarop ze recht hebben!”

Natuurlijk gaat het altijd om uw eigen gezondheid, dit is het allerbelangrijkst. Na medische missers erkenning krijgen van gemaakte fouten is een verzachtende omstandigheid na een emotionele periode. Maar ook de door u geleden schade moet vergoed worden, zowel financieel, emotioneel als verdorven levensvreugde. Al deze rechten worden lang niet altijd door iedereen optimaal benut. Vaak uit onwetendheid of men wil geen ‘gedoe’ na alle ellende. Dit is jammer van het geld waarop u recht heeft en dan misloopt. Ook kan deze zelfde fout bij anderen voorkomen worden wanneer u het aanhangig maakt.

Zeker medische fouten die niet hersteld kunnen worden blijven u levenslang achtervolgen. Dit kan een lichamelijk mankement betreffen of een psychische aandoening als nasleep van b.v. een arbeidsconflict. Met negatieven gevolgen voor uw werk, welzijn en welbevinden. Zeker bij chronische klachten als gevolg van medische missers kosten veel geld en zorgt voor leven een leven met beperkingen. Een compensatie door financiële genoegdoening is welkom en zeker op zijn plaats.

Het is belangrijk de procedure voor verkrijgen van een passende schadevergoeding deze procedure juridisch goed op te bouwen, tot een bruikbaar strafrechtelijk dossier. Vaak zijn rechtszaken na medisch falen lang, emotioneel zwaar en kostbaar. Een goede advocaat die uw belangen behartigd is dan ook aan te raden. De juridische materie is simpelweg te ingewikkeld terwijl u jurisprudentie uit eerdere aanklachten niet kent.

Hulp bij aanvechten medische missers
Gelukkig hoeft u niet alleen te staan bij het aanvechten van medische missers. Kom in contact met een letselschade advocaat door op onderstaande button klikken. Vul eenvoudig het vragenformulier in en u wordt spoedig teruggebeld door een erkend advocaat.

Dit vrijblijvende aanbod voor een oriënterend gesprek is geheel gratis. Het zal u inzicht geven in de kansen en mogelijkheden van uw zaak. Laat u deskundig bijstaan en vul het formulier gelijk in!

Comments are closed.